G-ZQSFN5TZ2F
top of page
probleemgedrag.jpg

GEDRAGSBEGELEIDING

Gedragsbegeleiding aan huis

Het kan voorvallen dat je hond ongewenst gedrag vertoont en er zaken zijn waar je zelf geen raad mee weet.  Hieronder een aantal voorbeelden waarbij een hondentherapeut steun kan bieden:

  • uitvallen en/ of trekken aan de lijn

  • niet luisteren

  • overmatig blaffen

  • onzindelijkheid

  • verlatingsangst

  • bezitsdrang

  • bijten/ happen

  • ,...

In deze individuele sessies proberen we de oorzaak te achterhalen achter het gedrag van je hond. Misschien zit hij niet goed in zijn vel, is hij eenzaam, heeft hij angsten of zijn er onderliggende medische problemen aanwezig. Aan de hand van een interactief gesprek kijken we samen wat mogelijk is. Dit gesprek gebeurt aan huis zodat er een goed beeld kan geschetst worden van de gezinssituatie en een gepast advies kan gegeven worden.

Bij elke sessie vertrekken we vanuit de connectie tussen verzorger en hond. We willen vanuit vertrouwen op een diervriendelijke manier samen aan het probleem werken.

Asielhonden

In mijn tweejarige ervaring als vaste medewerker bij de honden in een asiel, zag ik vele honden passeren. Er zijn zoveel lieve snoetjes die een gouden mandje zoeken. Een asielhond draagt meestal wel een rugzakje met zich mee en dit maakt het niet voor iedereen evident wanneer ze net een hond geadopteerd hebben.

Wie vragen heeft over het adopteren van een hond of graag begeleiding zou krijgen, kan altijd bij mij terecht. 

Geen Quick fix

Een gedragsprobleem wordt zelden opgelost in 1 les. Een hond is een levend wezen en hier is nu eenmaal geen quick fix voor.  Dus wees realistisch, om ongewenst gedrag om te buigen is er moeite en tijd nodig.

 

Als mensen zijn we gewoontedieren en hebben we de neiging snel terug te vallen in onze oude manier van handelen. Daarom is een goede opvolging noodzakelijk en volg je beter meerdere lessen.

 

Tussen elke les zal gemiddeld 4-6 weken tussen zitten, afhankelijk van de noden van je hond.

Op het einde van een sessies kan gekeken worden om een nieuwe afspraak vast te leggen. 

Tarief

1 sessie duurt 1,5u- 2u en komt op 80 EURO ( Incl. Verplaatsingskosten)

bottom of page